Postercampagne Feminisme

Van een idee om maatschappelijke opgaven in beeld te brengen via bewegend beeld, naar een feministische postercampagne. Zo ben ik het afgelopen halfjaar (begin 2017) aan de slag gegaan, mijn eerste echte grote project. Na het lang twijfelen over wat ik nu echt tof vond om aan te werken kwam ik uiteindelijk op het idee om propaganda posters te maken voor het feminisme. Na een serie gemaakt te hebben besefte ik dat propaganda posters toch iets te politiek gericht zijn, terwijl ik deze insteek zelf niet had.

Al snel kwam ik op het idee van een posterserie, een soort campagne voor het feminisme. Om mensen na te laten denken, zelfs misschien te shockeren en om ze stil te laten staan bij het thema. Ik ben enorm veel gaan fotograferen, waarbij ik erg uit mijn comfort zone ben getrokken. Na een tijdje ben ik me meer als een ‘object’ gaan zien, dus dit was gemakkelijker te doen.

Mijn eindserie heb ik voor de solidariteitscampagne van UN Women gemaakt, genaamd He For She. Zij willen mannen en jongens aanmoedigen om actie te nemen tegen de ongelijkheid van vrouwen. Met deze serie wil ik mensen, niet alleen mannen, na laten denken over het alledaagse seksisme die vrouwen ondervinden. De posterserie bestaat uit drie verschillende posters met drie verschillende thema’s die ik erg belangrijk vind voor de emancipatie van de vrouw. De teksten over de posters heen zullen voor sommigen begrijpelijk zijn, maar kunnen voor verwarring zorgen bij diegene die hier niet dagelijks mee te maken hebben, in dit geval vooral mannen.

Rol
Concepting, research, fotografie, grafisch.